Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao pas, navodno u vlasništvu njenog unuka, Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za “teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe”.

Zadarska policija ranije je izvijestila da je u stanu u Zadru na području Bulevara u utorak ujutro pronađena 82-godišnja žena koju je do smrti izgrizao američki staford te da je jedna osoba osumnjičena.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

“Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije PU zadarske, a kriminalističko istraživanje provodi policija”, navode u priopćenju, dodajući da se privedeni tereti za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe.

U priopćenju u kojem u ime MORH-a, ministra i Oružanih snaga izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja kažu i da vojna policija dalje poduzima “sve radnje u smislu utvrđivanja stegovne odgovornosti” privedenog vojnika.

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba.

Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa.