Uhićeni 64-godišnjak koji je u petak u Šagu kod Valpova, iz vatrenog oružja ranio policajca te pokušao usmrtiti još dvije osobe bit će prijavljen za dva kaznena djela – pokušaj teškog ubojstva i pokušaj ubojstva, izvijestila je u u subotu osječko-baranjska policija.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u petak u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu 64-godišnjak iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policajca Policijske postaje Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe.

Potom je pokušao vatrenim oružjem usmrtiti još dvije osobe, koje su se nalazile u prostoriji, ali u tome nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladale napadnute osobe i zadržale do dolaska policije koja ga je uhitila.

Osumnjičenom 64-godišnjaku je evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi, a ranjeni 55-godišnji policajac je prevezen u osječki Klinički bolnički centar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Očevid na mjestu događaja obavila je osječko-baranjska policija u suradnji sa zamjenicom županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.