Zbog izvođenja radova rekonstrukcije nadvožnjaka preko željezničke pruge Dugo Selo – Koprivnica, privremeno će bit zatvoren dio državne ceste broj 2 od 21. ožujka do 30. lipnja 2023. godine.

Promet vozila odvijati će se obilaznim pravcima:

Đurđevac – Varaždin riješen je na način da se promet s državne ceste DC2 dionica 5 usmjerava na državnu cestu DC41 u smjeru centra Koprivnice Bjelovarskom cestom. Promet se zatim nastavlja voditi državnom cestom DC41 – Ulicom braće Radić do kružnog raskrižja kod doma zdravlja, gdje nastavlja preko Trga doktora Tomislava Bardeka na ulicu Mihovila Pavleka Miškine. Prometni pravac i dalje slijedi državnu cestu DC41 kroz Peteransku ceste do kružnog raskrižja, iz kojeg se izlazi u ulicu Josipa Bukovčana, i dalje nastavlja po ulici Čarda do križanja s državnom cestom DC20. Prometni pravac zatim slijedi državnu cestu DC20 preko ulice Ivana Česmičkog do križanja s državnom cestom DC2 – gdje skreće u smjeru Varaždina i nastavlja dalje Varaždinskom cestom.

Križevci – Đurđevac riješen je na način da se promet s državne ceste DC41 u naselju Reka preusmjerava na lokalnu cestu LC26030. Promet prolazi preko Mlinarske ulice i skreće na županijsku cestu ŽC2143 – Starigradsku. Starigradskom cestom se iz kružnog raskrižja izlazi na državnu cestu D41 odnosno na pravac za Đurđevac.

Križevci – Gola riješen je na način da se zadržava pravac državce ceste D41 Križevačkom cestom, nastavlja se državnom cestom DC2 Zagrebačkom ulicom, produžuje se ravno preko državne ceste DC20 – Ulicom Ivana Česmičkog, do križanja s Đelekovačkom cestom i ulicom Čarda. Zatim se slijedi ulica Čarda i preko ulice Josipa Bukovčana dolazi na kružno raskrižje s državnom cestom DC41, odnosno Peteranskom cestom.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke mole sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, a policijski službenici će, po potrebi, upravljati prometom na određenim lokacijama kako bi se osigurala optimalna protočnost prometa za vrijeme izvođenja radova.