Zbog požara na vozilu na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom u koloni dugoj oko 14 kilometara, a između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Zagreba kolona je zbog prometne nesreće oko pet kilometara .

Kolona u smjeru Dubrovnika nastala je nakon što se, po podacima karlovačke policije, oko 8,30 sati zapalio kamion na zaustavnoj traci, 600 metara prije odmorišta Modruš.

Promet se odvijao pretjecajnim trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati bio je i obustavljen.

Prometna nesreća dogodila se i između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Zagreba, a kolona je po posljednjim informacijama duga oko pet kilometara.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC36 Popovača-Sisak između mjesta Potok i Stružec vozi se jednim trakom, naizmjence.

HAK javlja kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima.

Na A1 povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u oba smjera te između čvora Rovanjska i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba gdje se vozi se usporeno u koloni u pokretu.

Na naplatama Lučko i Demerje prema Zagrebu kolone su oko jednog kilometra.