Zbog Piškornice zaiskrilo na relaciji Jakšić – Šiško

14. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Zbog Piškornice zaiskrilo na relaciji Jakšić – Šiško


Retorika oko projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica koji bi trebao biti u funkciji do kraja 2023. godine zaoštrila se na jučerašnjoj održanoj 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Nezavisni gradski vijećnik Marijan Šiško upitao je koprivničkog gradonačelnika je li taj objekt u interesu građana ili protiv. Revoltiran pitanjem, gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić mu je oštro uzvratio.

– Kad je projekt Piškornica postajao aktualan, ja nisam bio ni punoljetan. Moje mišljenje je tada bilo nevažno. Do sada nisam vidio da ste ikad ustali i rekli nešto protiv Piškornice, a ta priča traje 40 godina. 2013. i 2014. godine kad je skoro izbilo ratno stanje jer smo štitili interese Koprivnice, ljudi koji su bili s vama na listi optuživali su me da zbog svoje bahatosti i nesposobnosti rušim veleban projekt i uspješnog direktora Mladena Jozinovića koji će donijeti hrpu europskog novca i napraviti genijalnu priču, a ja plačem i naričem jer Komunalac ne može pratiti taj trend i biti dobar kao Mladen Jozinović – istaknuo je Jakšić.

jakšić

– U tom periodu je taj projekt postao i strateški projekt Vlade Republike Hrvatske. Nekoliko vlada gura taj projekt kao strateški i nije ga srušila. Neke vlade podržavao je gospodin Lacković, dvije vlade MOST na čijoj ste listi vi bili. Tako da je vaše pitanje licemjerno. Jesam li sretan što je RCGO blizu Koprivnice, naravno da nisam i najsretniji bi bio da je negdje puno dalje od Hrvatske. Ovakav sustav kakav je danas tamo, gdje imamo samo nekontrolirano brdo, definitivno nije dobro – kazao je Jakšić.

šaško

Nezadovoljan odgovorom gradonačelnika Šiško mu je replicirao.

– Od kada se potpisao taj nesretni ugovor za gradnju, neki Koprivničanci loše spavaju. Zbog čega? Boje se kakve će negativne učinke na zdravlje imati RCGO, neki razmišljaju da se odsele. Na kraju ispada da Koprivničanci nisu dobili ni brzu cestu, ni zaobilaznicu oko grada ni proizvodne pogone, ali su dobili Piškornicu – poručio je Šiško.

Na repliku Šiška Jakšić mu je poručio kako se sve to moglo zaustaviti 2013. godine kada je na čelu projekta bio Mladen Jozinović.

jaksic2

– Vaša izjava da Koprivničanci nisu dobili ceste, a dobili su smeće ružno je i ponižavajuće prema građanima ovoga grada i svima onima koji su stvarali ovaj grad. Koprivnica je u top 10 gradova po svojoj ekonomskoj snazi. Imamo Podravku, Hartmann, Belupo, Calsberg Itd. Ovo što ste rekli je jako zločesto, usudio bih se reći čak i zlobno – zaključio je koprivnički gradonačelnik.