S 15 dana zatvora, novčanom kaznom i zabranom vožnje na godinu dana kažnjen je 57-godišnji vozač iz BiH koji je pod utjecajem alkohola vozio suprotnom stranom autoceste kod Nove Kapele, udario u prometne znakove i pobjegao.

Policija je u srijedu izvijestila da je nad 57-godišnjakom proveden žurni prekršajni postupak pred općinskim sudom u Novoj Gradiški.

“Navedeni je presudom suca proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi”, izvijestila je brodsko-posavska policija.

Dan ranije policija je izvijestila da je državljanin BiH sa čak 2,74 promila alkohola udario u prometne znakove na autocesti A3 na području Nove Kapele i napustio mjesto događaja, a prije nego se zaustavio 300-tinjak metara vozio suprotnim smjerom autoceste.

Naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije. Policija ga je zadržala na otriježnjenju te protiv njega podnijela optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu koji ima stalnu službu i Novoj Gradiški.