Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su državne ceste Gračac-Zaton Obrovački-Obrovac-Karin Gornji, Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga, državnoj cesti između Vaganačkog mosta i Borja te od Udbine do Gračaca i na državnoj cesti između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje pa HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Večeras od 20 do 6 sati ujutro, zbog radova, bit će zatvorena autocesta A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Varaždin u oba smjera.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.