Zbog obnove mrtvačnice na zagrebačkom groblju Mirogoju, svi ispraćaji koji su se do sada tamo odvijali, od utorka, 2. travnja, polaze ispred male dvorane s novouređenog ispraćajnog trga na Krematoriju, priopćio je Zagrebački holding.

Termini ispraćaja su od 9 sati te 10,10; 11,55; 13,05 i 14,15 sati. Odar male dvorane za davanje sućuti otvara se 30 minuta prije početka ispraćaja. Svaki sprovod prati elektrovozilo za prijevoz pet putnika s mogućnošću angažiranja dodatnih vozila, kažu u Holdingu.

Blagajne, poslovi grobnog očevidnika i dio poslova referade za ukope, od 25. ožujka posluju u novoobnovljenoj upravnoj zgradi Gradskih groblja na Mirogoju. Poslovi prodaje grobnih mjesta obavljaju se u objektu Krematorija.

Radno vrijeme i novi brojevi telefona blagajne, odjela za organizaciju ukopa, grobnog očevidnika i centrale navedeni su na mrežnim stranicama Gradskih groblja.

Prema Mirogoju i Krematoriju građanima su na raspolaganju ZET-ove autobusne linije 226 (Kaptol-Remete- Svetice), 106 (Kaptol-Mirogoj-Krematorij) i 203 (Svetice-Kaptol).