Probleme u ljubavnoj vezi s konobaricom 33-godišnji Siščanin u ponedjeljak je pijan pokušao riješiti prijeteći bombom njoj i gostima kafića, nakon čega je uhićen i pritvoren.

Sisačko-moslovačka policija u srijedu je priopćila kako je osumnjičeni, s kasnije izmjerenih 1,84 promila alkohola u krvi, u kafiću “Rubin” u sisačkoj Ulici Ivana Mažuranića iz džepa izvadio bombu te pod prijetnjom da će je aktivirati potjerao van goste i vlasnika, kako bi se obračunao s 30-godišnjom djelatnicom kafića s kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Fizički ju je napao, no ona mu se othrvala i uspjela pobjeći iz kafića, nakon čega je on istrčao za njom te iz bombe izvukao osigurač i nastavio prijetiti.

Dvojica gostiju ipak su ga uspjeli srušiti na tlo, a jedan od njih, 59-godišnjak, mu je oteo bombu i zadržao je do dolaska interventne policije, koja je bombu osigurala te uhitila osumnjičenog.

Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslovačke, te kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

(Hina)

fah