Zbog kvara na rendgenskoj cijevi CT uređaja Somatom emotion 16 u Općoj bolnici Koprivnica do daljnjega se odgađaju sva zakazana snimanja, a hitni bolesnici se u dogovoru sa službama radiologije OB Varaždin i ŽB Čakovec obavljaju u tim ustanovama. Popravak uređaja očekuje se za dva do tri tjedna, priopćeno je jutros iz OB Koprivnica.

Trenutna lista čekanja za dogovorene pretrage u Općoj bolnici u Koprivnici iznosila je 30 dana za CT snimanje. Nakon instalacije nove rendgenske cijevi u CT uređaj intenziviranju rada radiološke službe Opće bolnice u Koprivnici očekuje se održavanje iste dinamike liste čekanja, dakle od prilike mjesec dana.

Nadalje, u prioritetima iz državnih sredstava za decentralizirane funkcije Opća bolnica Koprivnica u financijskom planu i planu nabave za 2019. godinu predviđa nabavu 128-slojnog MSCT uređaja za koji je predviđen iznos od 4 milijuna kuna. Za predmetnu nabavu bit će proveden otvoreni postupak javne nabave nakon dobivanja suglasnosti Ministarstva zdravstva za navedene prioritete u 2019. godini, poručio je dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice.

prigorski.hr