Zbog jakog vjetra dionica Jadranske magistrale između čvorova Prapratno i Zaton Doli otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostala vozila je cestom Ston-Zaton Doli, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb Istok u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zagreb Zapad i Zaprešić, zbog sanacije posljedica prometne nesreće postavljena je privremena prometna regulacija kojom je zatvoren preticajni trak u oba smjera, a kolona u smjeru Zagreba je oko četiri kilometra.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Na autocesti A7 večeras od 21 do 6 sati ujutro bit će prekinut promet između čvorova Rijeka istok i Sveti Kuzam u smjeru Krka, a između čvorova Orehovica i Škurinje promet će biti prekinut u oba smjera. Obilazak je kroz grad Rijeku.

Poteškoće u pomorskom prometu

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Lopar – Valbiska i Porozina-Brestova, katamaranska linija Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Vis i Korčula-Hvar-Split te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Šibenik – Kaprije – Žirje plovi bez pristajanja u Kaprije. Katamaran na liniji Split-Bol-Jelsa će isploviti na relaciji Split – Jelsa bez uplovljavanja u luku Bol.