Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 na dionici između tunela Čelinka i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, ali autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti pa iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoreni su: na čvoru Posedarje izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar); na čvoru Gospić izlazni krak iz smjera Dubrovnika i ulazni krak u smjeru Zagreba (obilazak iz smjera Dubrovnika prema Gospiću je preko čvora Sveti Rok, a iz Gospića prema Zagrebu preko čvora Perušić).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova su zatvoreni izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju.

Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5t.

U pomorskom prometu nema poteškoća.