Ivan Zrinušić s pričom ”Motika”, pobjednik je 3. književnog natječaja za najbolju gorku priču “Marija Jurić Zagorka”.  Drugo mjesto osvojila je Iva Bezinović-Haydon za priču „Četrdeset, prvi put“,a treće mjesto osvojio je Jakov Butković s pričom “Nestanak Davya Crocketta”.
Natječaj je organizirala Narodna knjižnica Vrbovec.

motika9

Pisana živo i zanimljivo priča “Motika” i nakon čitanja ne pušta čitatelja iz njezina narativnog ustroja, vraća ga i drži podjednako i snagom i melankolijom, strašću, pritajenom mržnjom i smirenošću, vraća ga u doba ozbiljnih čitanja svijeta teksta koji nikada nije jednoznačan i jednostavan – piše u obrazloženju stručnog žirija u sastavu Olja Savičević Ivančević, Ivan Jozić i Miroslav Mićanović.

motika4

Na natječaj za najbolju gorku priču pristigla je čak 181 priča iz Hrvatske i inozemstva. Žiri je odabrao 11 finalista. Idejna začetnica projekta je Irena Skopljak Barić koja je naglasila da je ovogodišnje Zagorkine književne dane posvetila našoj velikoj spisateljici, prerano preminuloj Dubravki Ugrešić.

motika

Sudionicima natječaja, žiriju i publici zahvalila je zamjenica ravnateljice Narodne knjižnice Vrbovec Mateja Hrgovan te podsjetila prisutne da 11 kratkih priča iz finala mogu pročitati na stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.