Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Križevci

16. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Križevci


Povodom završetka radova na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Križevci, novouređenu zgradu vrtića obišli su danas gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Investitor na ovom projektu bio je Grad Križevci kao osnivač Dječjeg vrtića Križevci i kao vlasnik zgrade, a izvođač radova bila je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 4,8 milijuna kuna, od čega je 2.1 milijuna kuna sufinancirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i 981 tisuća kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, dok je preostali iznos financiran je iz Proračuna grada Križevaca.

Tijekom energetske obnove obnovljena je kompletna vanjska ovojnica zgrade koja uključuje obnovu fasade, izvedbu sustava toplinske izolacije stropova i zidova prema tavanu, sustav toplinske izolacije i kompletna obnova ravnog krova, zamijenjena je energetski neučinkovita vanjska stolarija novom ALU i PVC stolarijom, zamijenjen je postojeći sustav grijanja i ugrađeni su termostatski radijatorski ventili, i modernizirana je energetski neučinkovita rasvjeta.

Energetskom obnovom zgrade osigurani su bolji uvjeti rada osoblju vrtića, ali i financijske uštede u vidu smanjenja potrošnje energije.

Facebook Comments