Završena je ovogodišnja adventska manifestacija ‘Zimski cajti’ u Svetoj Nedelji. Tim povodom svojim sugrađanima i svim posjetiteljima obratio se gradonačelnik Dario Zurovec. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti.

Dragi sugrađani i brojni posjetitelji,

želimo vam zahvaliti što ste bili s nama dio adventske priče u Svetoj Nedelji. Klizanje, ledeni tobogan, Škola klizanja, Vesele klizaonice i Olimpijade na ledu, večernji koncerti, a sve to na novoj lokaciji u parku ispod Župne crkve Presvetog Trojstva, samo su dio priče ovogodišnjih Zimskih cajta koje je obišlo preko 100.000 posjetitelja.

Najveći naglasak ovogodišnjih Zimskih cajta humanitarnog je karaktera. Kao što vam je poznato, sav prihod od prodaje karata, koji je iznosio 5 kuna po klizanju (uključujući i najam klizaljki), uplaćen je na donacijski račun Grada Svete Nedelje za obnovu obiteljske kuće iz područja pogođenog potresom – PET ZA PETRINJU. Od prodaje karata prikupljeno je i uplaćeno 74.068,00 kuna!

Kako bi još više doprinijeli, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina 18. prosinca organizirali smo prigodni program na klizalištu kojim smo pružili potporu radu Zaklade, a u tome su nas podržali mnogi istaknuti sugrađani – Diana Roko, Lana Klingor Mihić, Tara Skidmore i plesni klub Balans CODE, Aleksandar Stanković, braća Sinković, Marin Ivanović – Stoka i Mario Petreković. Prihod od dnevnog prometa klizališta, dijela ugostitelja i donacija u iznosu od 9.869,05 kuna uplaćeno je danas na račun Zaklade Ana Rukavina. Hvala vam na velikom i nesebičnoj podršci!

Vjerujemo da ste uživali u zimskom ruhu Svete Nedelje i veselimo se druženju na idućim Zimskim cajtima koji su već u pripremi. Samo možemo reći – očekuje vas još veći blagdanski ugođaj, bogatstvo sadržaja, raznolikost animacijskog i zabavnog programa!