Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 30 i 46 godina, zbog sumnje u počinjenje 19 kaznenih djela provaljivanjem od čega ih je 7 ostalo u pokušaju, izvijestila je zagrebačka policija.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da se su osumnjičeni od 1. siječnja 2023. do 27. siječnja 2024. godine na području Zaprešića, neovisno o dobu dana provaljivali u obiteljske kuće, vikendice, garaže i spremišta s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.

Dolazili su do objekata u Harmici, Gornjem Laduču, Šenkovcu, Gornjoj Pušći, Hrastini, Vukovom Selu, Celinama Goričkim, Mariji Magdaleni u koje su potom provalili na način da su prikladnim alatom obijali vrata, prozore, lokote pa su tako otuđili, flakserice, motorne kopačice, električnu špricu, ubodnu pilu, motornu pilu inox bačve, plinske boce, drobilice za grožđe, motorni trimer, motokultivator, prehrambene proizvode, razno oruđe, ručne škare za živicu i slično. Isto tako, u prosincu 2023. godine, sumnja se, nakon što su provalili u obiteljsku kuću u Harmici, otuđili su Xbox 360 konzolu, volan, pedale za video igre i dali se u bijeg, navodi policija.

Pojedine otuđene predmete sakrivali su na adresi prebivališta, gdje su pronađene inox bačve, flakserice, motorna kopačica i puhač za lišće, pa tako sve što je pronađeno u sklopu kriminalističkog istraživanja bit će vraćeno vlasnicima.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 11.470 eura.

Dvojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće protiv njih je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta trećeg za sada nepoznatog počinitelja nastavlja, stoji u policijskom izvješću.