Istinski se odmoriti ključno je kako bi bilo koji sljedeći posao bio učinkovit i produktivan. Svjesni smo da nakon dugog dana na poslu čeznemo samo za deset minuta opuštanja na kauču prije nego se bacimo na druge poslove.

Bez obzira bilo to samo na kratko, ili ostatak Vašeg popodneva, zaslužili ste udoban namještaj koji će Vam pomoći u tim slatkim trenutcima odmora. Dnevni boravak je poznat kao mjesto okupljanja obitelji, druženja i opuštene atmosfere, a kvalitetan namještaj pomoći će učiniti ga jedinstvenim.

Kako Vam zvuče fotelje?

Vjerojatno su prva stvar za opuštanje na koju pomislite kauči, koji se često smatraju najudobnijima i bitnim dekorativnim elementom Vašeg prostora. Međutim, preporučuje se ne koristiti kauče za spavanje, jer Vam se tako znatno može poremetiti svakodnevni ritam sna ako se naviknete zaspati svaki put kad ste na kauču.

Ako se želite dobro odmoriti, bolje je to učiniti u sjedećem položaju, neovisno o tome želite li samo sklopiti oči na par trenutaka, gledati televiziju ili čitati knjigu. Upravo su zato korisne fotelje na razvlačenje za spavanje. One omogućuju da ostanete uspravno sjedeći a da ne morate kompromizirati udobnost i prostranost koju nude kauči.

Osim toga, za one koji smatraju dizajn interijera vrlo bitnom stavkom, fotelje su odličan dodatak prostoru, i prilika za isprobati nešto hrabro. Možete ih naći u zanimljivim bojama i materijalima koji će dodati teksturu prostoru, kombinirajući različite tkanine presvlake.

Većina modernih fotelja dizajnira se tako da možete prilagođavati oblik fotelje položaju koji najbolje odgovara Vašoj kralježnici. Ispružite noge, naslonite se nazad i omogućite si odmor koji ste zaslužili, i koji je nužan za sprječavanje preopterećenosti.

Upotpunite prostor

Osim fotelja na razvlačenje, za upotpunjavanje ambijenta dnevnog boravka neprestano se pojavljuju moderni načini uređenja. Primjerice, viseće fotelje koje smo nekada samo koristili za korištenje izvan doma koriste se kako bi se ispunili prazni prostori, ili dodao komad namještaja koji je prozračan i ne zasićuje prostor.

Ako pak imate djecu, nije loše ubaciti vreće za sjedenje. One su praktične i jednostavne, lako ih je prenijeti sa jednog mjesta na drugo kad god Vam to zatreba. Nude udobnost i primjerene su za igru, čitanje, igranje igrica ili gledanje televizije.

Idite korak dalje

Osim traženja kvalitetnih i udobnih komada namještaja koji će značajno pridonijeti Vašem vremenu odmora i opuštanja, dobro je uvijek razmišljati korak dalje. Ako se odlučujete o različitim materijalima i bojama koje trebate uklopiti u Vaš prostor boravka, promislite o “temama” koje se protežu kroz cijeli Vaš dom.

Primjerice, dobro je koristiti sličan materijal i boju drva koje imaju nosači fotelje ili kauča, police na zidu, ali i stol u blagovaonici. Osobito jer danas sve više domova funkcionira na principu otvorenog prostora u kojem se iz dnevne sobe već vidi blagovaonica i kuhinja. Upravo je ovo način povezivanja svih prostorija u jednu cjelinu.

Promislite o prostornom rasporedu namještaja, kako biste u Vaše vrijeme odmora dobili ono što tražite. Ako volite rasprostranjenost, smjestite kauč i stalak za TV uz zid, jedno nasuprot drugome. Dodajte fotelju sa strane, a međuprostor Vam ostaje na slobodi, što znači da ne trebate kupovati dodatni namještaj.

Bezbroj je savjeta kako urediti dnevni boravak, no toplo Vam preporučujemo da slušate specifične potrebe Vas i Vaše obitelji. Tako će Vam odmor u dnevnom boravku donijeti priliku za uživanje u provođenju vremena zajedno!