Zajednica športskih udruga grada Križevaca upriličila je u petak u kino dvorani Razvojnog centra tehnološkog parka Križevci, proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih djelatnika i ekipa grada Križevaca u 2022. godini, a o čemu smo izvijestili ovdje.

Između ostalog, proglašen je i zaslužni sportski djelatnik, a to je Vitomir Mijić, izvršni dopredsjednik NK Radnik Križevci, koji se na svečanosti obratio u ime svih nagrađenih i nominiranih.

Mijić je u vrlo emotivnom obraćanju poručio: -Želim svojem gradu poslati poruku, koji vjerujem da svi sportaši s sportski djelatnici našeg grada nose u srcu, dok predstavljaju svoj grad na sportskih terenima. Dok voliš svoj grad, dok voliš svoj klub, dok voliš i vjeruješ u ljude u svojem gradu onda granice ne postoje, jer ljubav i vjera ruše sve prepreke. Hvala ti moj grade, hvala Križevci! – kazao je zaslužni sportski djelatnik grada Križevaca Vitomir Mijić.

Dodjela-56

Foto: Vektor Media

Vitomir Mijić, rođen 24. ožujka 1979. godine, izvršni je dopredsjednik NK Radnik Križevci. Dugi niz godina prisutan je u križevačkom nogometu i sportu općenito, prvo kao natjecatelj, a zadnjih 10-ak godina kao aktivni sportski djelatnik, kako u NK Radnik Križevci tako i prije toga u NK Viktorija Vojakovac.

mijic

Vitomir Mijić, izvršni dopredsjednik NK Radnik Križevci

Kao poduzetnik pokrovitelj je brojnih sportskih događanja, a koji i nisu nužno vezani uz nogomet, gdje je posebno aktivan. Njegovim zalaganjem i entuzijazmom NK Radnik Križevci zadnjih nekoliko godina, a napose minule godine, bilježi povijesne rezultate. Od ulaska u 3. HNL sjever, do toga da u zadnjih 6 godina Radnik Križevci je igrao čak četiri finala županijskog kupa, čime je ostvario plasman u samu završnicu Hrvatskog nogometnog kupa. Svojim nesebičnim radom pomaže i rad NK Radnički, NK Tomislav Radnik Sveti Ivan Žabno, NK Mladost VR, NK Viktorija Vojakovac, Stolnoteniski klub Križevci, a i sam je sudionik gradske stolnoteniske lige, koju također sponzorski potpomaže.

mijic2

Njegovim zalaganjem i aktivnostima u prošloj godini ostvaren je i jedan od najdugoočekivanijih projekata u sportu grada Križevaca, a to je rekonstrukcija gradskog stadiona Križevci, koji je dobio natkrivene tribine, sjedalice, nove svlačionice kao i nove klupske prostorije te novosagrađenu zgradu koja služi kao spremište opreme i strojeva za održavanje terena. Njegovim zalaganjem Hrvatski nogometni savez dodijelio je Križevcima odnosno NK Radnik Križevci i jednu od povijesnih međunarodnih utakmica, a to je bilo gostovanje mlade Reprezentacije Kine.