Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s USKOK-om dovršili su 20. siječnja višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muških osoba u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te jednom ženskom osobom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba.

Za sve spomenute je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Amiru Mafalaniju, osuđenome zbog sudjelovanja u pripremi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, majka je u zatvor slala porniće, video spotove Cece Ražnatović, i gomilu najnovijih filmova i serija.

To je činila preko još dvojice osuđenih ubojica Dražena Dorčeca, osuđenoga na 40 godina zatvora zbog dvostrukoga ubojstva prilikom pljačke Fine u Đurđevcu 2006. godine te serijskoga ubojice Dragana Junga također osuđenoga na 40 godina zatvora, piše Jutarnji list kako prenose vijesti.hr

Naime, muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji se u Kaznionici u Lepoglavi nalaze na izdržavanju kazne  zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u  Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.