Zaposlenici Grada Križevaca čišćenjem šume u Svetoj Heleni dali doprinos najvećoj civilnoj akciji čišćenja okoliša

15. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Križevci Zaposlenici Grada Križevaca čišćenjem šume u Svetoj Heleni dali doprinos najvećoj civilnoj akciji čišćenja okoliša

Arhivska fotografija


Petnaestog rujna diljem svijeta održava se akcija World Cleanup Day – najveća civilna akcija u povijesti čovječanstva s ciljem čišćenja naše planete. Točno u 9 ujutro čišćenje je započelo u Novom Zelandu, a s izlaskom sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri su prenosili zeleni val i pokazali u kakvom svijetu žele živjeti.

U Hrvatskoj je ova akcija održana u sklopu Zelene čistke – nacionalne kampanje kojoj je cilj podići svijest građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a koju koordinira Udruga Žmergo.

Pored brojnih gradova, akciji su svoj doprinos dali i Križevci čišćenjem šume u Svetoj Heleni.
Šumu su čistili zaposlenici Gradske uprave Grada Križevaca predvođeni gradonačelnikom Marijom Rajnom i zamjenicima Danijelom Šaškom i Marijem Martinčevićem, a pridružili su im se i djelatnici Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci predvođeni direktorom Martinom Kozjakom.

Cilj ove akcije bio je očistiti otpad iz okoliša i podići svijest građana o problemu neodgovornog ponašanja prema otpadu. Ovim putem apeliramo na građane da čuvaju svoj okoliš, te da se pridržavaju uputa o odlaganju i odvajanju korisnog otpada kako se više ne bi događale ovakve situacije.
Sav prikupljen otpad u sklopu ove akcije propisno će zbrinuti Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci.

cistka cistka6 cistka7 cistka8cistka9

prigorski.hr