Skoro pola milijuna eura, koliko su klijenti u jedanaest godina uplaćivali na svoje transakcijske i depozitne račune, u računalnom sustavu jedne riječke banke nije evidentirala njezina 48-godišnja zaposlenica niti ih položila u blagajnu, već ih je zadržala za sebe.

Iz primorsko-goranske policije u petak su objavili da su, nakon kriminalističke istrage, 48-godišnjakinju kazneno prijavili zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalnog krivotvorenja i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, čime je stekla oko 490 tisuća eura.

Terete ju da je od listopada 2010. do kolovoza 2021., kao zaposlenica riječke poslovnice banke, zaprimala uplate klijenata na njihove transakcijske i depozitne račune, ali ih nije evidentirala u računalnom sustavu niti je novac položila u bankovnu blagajnu, nego ga je prisvojila.

Osumnjičena je i da je, bez znanja i odobrenja klijenata, u računalnom sustavu banke evidentirala isplate s njihovih računa, sa kojih je novac podizala i zadržavala za sebe, a kako bi opravdala te isplate, izradila je i nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju.

Banka je oštećena jer je klijentima morala nadoknaditi štetu od spomenutih 490 tisuća eura.