Započeo atletski miting u Zagrebu: Svečano otvoren 70. memorijal Borisa Hanžekovića

15. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sport Započeo atletski miting u Zagrebu: Svečano otvoren 70. memorijal Borisa Hanžekovića

Igor Kralj/PIXSELL


U Zagrebu je započeo Hanžekovićev memorijal, najstarija sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od najboljih atletskih mitinga na svijetu, koji svoje jubilarno, 70. izdanje dočekuje kao miting prestižne Continental Tour Gold serije.

Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost na Savi miting je svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Unatoč pandemiji koronavirusa, koja je uzdrmala svijet sporta, na Mladosti će se i ove godine okupit brojni vrhunski atletičari.Predvodi ih dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković koja niti ove godine neće propustiti nastup pred svojom publikom. U Zagrebu će nastupiti europski i bivši svjetski prvak na 200 metara Turčin Ramil Gulijev, te svjetski doprvak na 800 metara BiH atletičar Amel Tuka.

Već tradicionalno organizatori mitinga posebnu pozornost posvećuju memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama. Glavni suparnici u borbi za pehar obitelji Hanžeković bit će trećeplasirani s ovogodišnje svjetske ljestvice, Francuz Wilhem Belocian, te šesti s te ljestvice Amerikanac Freddie Crittenden.Jedna od najkvalitetnijih disciplina “Hanžeka” bit će natjecanje skakačica u vis jer će nastupiti dvije prvoplasirane sa svjetske ljestvice, Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučih.

Ovogodišnje izdanje mitinga provodi se uz stroge epidemiološke mjere, a za ovu manifesataciju je osigurano tek 700 ulaznica za gledatelje, dok je u normalnim okolnostima taj broj bio 10.000. Zbog strogih epidemioloških mjera nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve osim za sportaše.

 

(Hina)