Večeras je održana osma sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, a na aktualcu se za riječ javio nezavisni vijećnik Eduard Krmpotić.

-Imam pitanje koje interesira stanovnike Ulice Branitelja Hrvatske. Zanimaju me aktivnosti oko Zapadne obilaznice?–upitao je vijećnik.

krmpotic

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn odgovorio mu je kako zapadna obilaznica ima idejno rješenje.

-Idemo u projektiranje glavnog projekta pri čemu će još trebati raditi izmjene prostornog plana, a sva naša nastojanja oko zapadne obilaznice se stavljaju u kontekst intermodalnog terminala, budući da je riječ o strateškom kapitalnom projektu. Taj projekt i terminal nisu samo kranovi i kranske staze, odnosno željeznički kolosijeci, već struka sugerira da su pristupne ceste nešto što se smatra modernizacijom takvog terminala i siguran sam da ćemo to probati kroz studiju izvedivosti opravdati i iz toga financirati- kazao je gradonačelnik.

Rajn je nadodao kako u ovome trenutku čekaju rezultate natječaja Ministarstva regionalnog razvoja za izradu projekta tehničke dokumentacije, gdje je prijavljena izrada za intermodalni terminal, a za koji postoji jedan poseban fond, jer su Križevci dio Razvojnog sporazuma Sjevera.