Zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Masnec i viši savjetnik-specijalist za europske fondove Vladimir Šadek prisustvovali su sastanku koji je vodio predsjednik Pannon EGTC-a László Őri, ujedno i župan Baranjske županije iz Mađarske. Sastanku su prisustvovali i zamjenici župana županija Somogy i Zala, gradonačelnik Csurga János Füstös te stručne službe Pannon EGTC-a.

Zamjenik Ljubić, ujedno i zamjenik predsjednika Pannon EGTC-a izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima, a teme sastanka bile su planovi za razdoblje 2021.-2027. u kontekstu prekogranične suradnje i lokalnog razvoja, razmatranje plana prekograničnog programa suradnje Mađarska Hrvatska te dogovor oko sljedeće sjednice Predsjedništva i Skupštine Pannon EGTC-a.

Također se razgovaralo i o prijedlogu budućih strateških projekata na razini prekogranične suradnje od interesa za mađarske i hrvatske županije, a sudionici sastanka složili su se oko kriterija za odabir strateških projekata. Istaknuto je da su to projekti u kojima su zastupljene sve prekogranične regije, odnosno projekti od interesa za obje zemlje.

Zaključak je kako Pannon EGTC, kao organizacija u kojoj su zastupljene sve pogranične županije u obje zemlje, u sljedećem proračunskom razdoblju Europske unije čvrsto podržava da se u razmatranju projekata u sklopu programa Interreg u većoj mjeri uzmu u obzir interesi županija.