Zamjenica župana Silvija Zagorec otvorila je u Zelendvoru Županijsko prvenstvo Lovačkog saveza Varaždinske županije u disciplini parkur nakon kojeg će se održati i kvalifikacije za sastav ekipe koja će predstavljati Lovački savez Varaždinske županije na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu.

– Varaždinska županija u današnje vrijeme prednjači po mnogočemu i na mnogim područjima, pa tako i po pitanju lovstva. Poznato je da se Varaždinska županija smatra kolijevkom organiziranog lovstva koje je počelo još daleke 1872. godine upravo ovdje u Zelendvoru. U današnje vrijeme lovci nisu samo oni koji hodaju u lov na divljač, već redovito i svesrdno brinu o uzgoju i pravilnom lovu divljači, ali i o zaštiti prirode i okoliša, čime se doprinosi zaštiti biološke raznolikosti. Naša županija obiluje bogatim i raznovrsnim lovištima, a ovom prilikom želim pohvaliti i rad županijskog lovačkog Saveza koji svojim aktivnostima unapređuje lovstvo u našem kraju – rekla je Zagorec.

3fdce261fec9e02d13c63ef93539619a_XL

Uz zamjenicu župana otvaranju su nazočili i dužnosnici županijskog Lovačkog saveza predvođeni predsjednikom Goranom Kaniški te izaslanica načelnika Općine Petrijanec i općinska vijećnica Ines Krobot.

Predsjednik županijskog Lovačkog saveza Goran Kaniški pozdravio je okupljene te svima zaželio mirnu ruku i što bolje rezultate.

Ukupno se za titulu najbolje županijske lovačke ekipe u parkuru natječe 13 ekipa sastavljenih od 3 strijelca.