Uoči početka nove školske godine Zaklada Solidarna dodijelila je u petak ugovore o stipendiranju 30 učenika osnovnih i srednjih škola iz Fonda Desa i Jerko Baković kako bi im se olakšalo školovanje.

Broj prijavljene djece za stipendije pokazuje da sa svakom školskom godinom raste potreba za osiguranjem podrške djeci, i postojanjem individualiziranih potpora, a ove godine prijavilo se 170 kandidata. Stipendija fonda nije samo materijalna, nego je i potpora koja ima za cilj podržati osobni rast i razvoj učenika i pomoći im da ostvare svoj puni potencijal, istaknuto je na potpisivanju ugovora.

Odabir stipendista za Vijeće fonda bio je izrazito težak, jer je u vrlo kratkom vremenu na poziv, koji nije bio javni, pristiglo 170 prijava, rekla je članica uprave Zaklade Sanja Sarnavka.

Kandidate/kinje za stipendiranje prijavljivale su škole, centri za socijalnu skrb, lokalne udruge, domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, rukovodeći se indeksom razvijenosti županija s fokusom na najnerazvijenija područja države.

Upravitelj Zaklade Solidarna Ivan Blažević poručio je stipendistima neka budu hrabri i ostvare svoje želje te da je Zaklada tu da ih podrži  i da na to mogu računati.

Fond Desa & Jerko Baković, nazvan po pokretačima i donatorima fonda, u posljednjih pet školskih godina dodijelio je stipendije za 29 djece. Od osnivanja Fonda do svibnja 2023. podijeljeno je 1524 mjesečnih stipendija u iznosu od 80 tisuća eura.