Početkom rujna završila je Škola plivanja na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj – Bioparku Čazma.

Više od 90 malenih Čazmanki i Čazmanaca naučilo je plivati ili je usavršilo svoje plivačke tehnike.

Razvojna agencija Čazma pripremila je projekt „Čazma pliva“ na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta te su ostvarena sredstva u iznosu od 92.000 kn. Tim i sredstvima Grada Čazme, u iznosu od nešto više od 20.000 kuna, financirana je škola plivanja koja je za polaznike bila besplatna. Provodila su je tri za to osposobljena trenera, prema programu Hrvatskog plivačkog saveza.

Obuka je bila namijenjena učenicima Osnovne škole Čazma od 1. do 4. razreda, a nositelj projekta je Sportska zajednica Čazma. Uz samo učenje plivanja, projekt uključuje i edukaciju o zdravoj prehrani te podjelu promotivnih materijala, među kojima su i zdrave grickalice. Osim polaznika Škole plivanja, Grad Čazma osigurao je promotivne pakete i edukaciju i za sve polaznike DV Pčelica Čazma.

U suradnji s učiteljicom biologije u OŠ Čazma, Ivanom Moguš, polaznici DV Pčelica danas su učili o zdravoj prehrani, sudjelovali u izradi i kušali domaće voćne sokove te proučavali koliko šećera sadrže gazirana pića. Također, svim vrtićancima uručeni su paketići sa zdravim grickalicama ukupne vrijednosti 8300 kn.