ZAHUKTAVA SE KAMPANJA Koren: Kešer je očito zaboravio popiti tabletu; Hrg: Svaki bedak ima svoje veselje

21. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ZAHUKTAVA SE KAMPANJA Koren: Kešer je očito zaboravio popiti tabletu; Hrg: Svaki bedak ima svoje veselje


Nakon što je na jutrošnjoj konferenciji za medije čelni čovjek koprivničko- križevačkog SDP-a optužio saborske zastupnike Branka Hrga, Željka Lackovića, Mladena Madjera i Damir Felaka za nerad, nismo morali dugo čekati na reakciju.

Saborski zastupnik Branko Hrg kazao je kako su on i Kešer iz istog sela, a tamo se često upotrebljava narodna uzrečica “Svaki bedak ima svoje veselje”.

– Ovo je mandat u kojem je na području Koprivničko-križevačke županije pripremljeno, ugovoreno, započeto i realizirano više projekata nego u mandatu bilo koje vlade. Ako Kešer nije dovoljno upoznat uvijek može pitati kolege načelnike, a i stranačkog kolegu gradonačelnika Jakšića – reterirao je Hrg i dodao.

– Znam da mu je teško jer želi na listu za Hrvatski sabor, no to mora rješavati  unutar svoje stranke i njihovih koalicijskih partnera.

Nezavisni Željko Lacković istaknuo je kako će njegov rad ocjenjivati birači. – S obzirom da gospodin Kešer ima ambicije biti saborski zastupnik pozivam članove SDP-a iz našeg kraja da mu daju podršku kao i ostalima koji će se naći na koalicijskoj listi SDP-a – poručio je Lacković.

– Tragično je da su u našoj županiji najveći broj SDP-ovih glasova dobili Gordan Maras i Anka Mrak Taritaš. Ukupno 8,5 tisuća, što predstavlja gotovo cijeli jedan mandat, a da ni jednom nisu spomenuli niti Podravinu niti naše probleme, a što opet nije niti čudno jer oboje zapravo žele biti gradonačelnici grada Zagreba – naglasio je Lacković te dodao kako će u svojoj kampanji pozivati birače da glasaju
za osobe iz ovog kraja.

– Mislim pretežito na gradonačelnike naših gradova, bez obzira na kojoj listi se nalazili, sve kako bi zajedno što bolje zastupali interese našeg županije u narednom mandatu! Istra kao mala županija sa svoja tri zastupnika uspijeva riješiti sve svoje zahtjeve i probleme pa možda naučimo nešto od njih, a nezavisni zastupnici imat će u narednom sazivu iznimnu težinu i najviše će moći učiniti za svoj kraj –
zaključio je Lacković.

HDZ-ov saborski zastupnik Damir Felak rekao je kako u političkoj utakmici svatko ima pravo na svoje mišljenje.

– Koliko sam ja osobno i Vlada HDZ-a predvođena Andrejom Plenkovićem napravila za našu županiju svoj sud će dati birači na skorašnjim izborima.

Podsjećam samo da su u našoj županiji ostvareni ili se ostvaruju projekti vrijedni više milijardi kuna. Ukoliko Kešer i njegovi drugovi misle da mogu bolje neka to pokažu. Do sada niti on osobno, niti njegova sadašnja partija to nisu uradili, a nisu za tako nešto niti sposobni – uzvratio je Felak.

Za kraj svoj komentar dao je i Bandićev Mladen Madjer koji je rekao kako se Kešer prvo treba zapitati koliko su SDP-ovi zastupnici napravili za Koprivnicu, a tek onda može dijeliti lekcije.

– Predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a očito ne zna koje su do sada sve bile investicije na području ove županije. Podsjećam ga na investicije u željezničku infrastrukturu, koja je i ujedno najveća investicija u Hrvatskoj.

Zatim, tu je i pitanje vodoopskrbe, a da ne govorim da je mojom inicijativom povećana rudna renta s 30 na 40 posto – naglasio je Madjer te poručio kako o njegovom ulasku u Sabor odlučuje stranka, a nakon toga sve je na biračima.

Župan Darko Koren: “Ovakvi luzeri kakav je Kešer misle da će ovakvom retorikom osigurati visoko mjesto na listi”

Koprivničko-križevački župan po uzoru na svoje političke kolege isto nije ostao dužan Kešeru.

– Kešer je očito danas zaboravio popiti tabletu, a kad on govori o moralu i poštenju, to je doista najbolja predstava koju netko može osigurati uz ove epidemiološke mjere. Čudim se samo dr. Ostojiću da si dozvoli stajati kraj takve moralne vertikale – rekao je Koren.

– Ako mu nešto nije poznato u vezi Kešera, samo pozove google u pomoć. Inače, svjestan sam da je počela predizborna kampanja i ovakvi luzeri kakav je Kešer misle da će ovakvom retorikom osigurati visoko mjesto na listi. Ja mu to i želim, jer je to veliki doprinos gubitku SDP-a.

– Tužiti za uvrede ga se zaista ne isplati, jer ima toliko sporova, da se ne može doći na red do penzije – u svom stilu završio je župan i sarkastično poručio kako bi bilo najbolje da pozdravimo dr. Ostojića jer ga sigurno nećemo vidjeti do idućeg tjedna.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments