Zagrepčani i njihovi gosti veselo, uz pjesmu i ples dočekali 2022. na Trgu

1. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Zagrepčani i njihovi gosti veselo, uz pjesmu i ples dočekali 2022. na Trgu


Zagrepčanke i Zagrepčani te gosti glavnog grada veselo su, uz pjesmu i ples, te spektakularni vatromet dočekali Novu godinu na Trgu bana Jelačića, a s njima je posljednje minute 2021. odbrojavao i poželio im sreću u 2022. gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Okupljene građane i goste Zagreba u Novu godinu uveo je Davor Gobac i Psihomodo Pop pjesmom “Sve će biti u redu”, a to je bila i poruka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je Zagrepčankama i Zagrepčanima poželio sve najbolje i život “bez svih maski”.

Doček Nove godine na središnjem gradskom trgu organizirao je Grad Zagreb, u skladu s epidemiološkim preporukama i odlukama pa je tako i prostor predviđen za publiku bio ograđen, a posjetitelji su imali i obavezne covid-potvrde.

Program je počeo u 20 sati koncertom Zagrebačke filharmonije posvećenom legendarnom britanskom sastavu Queen, čije su slavne skladbe izvodili u posebnim aranžmanima s trombonima.

Potom su nastupili Filip Rudan, Lu Jakelić, Igor Drvenkar i ostali iz emisija The Voice i A strane.

Prije dolaska na Trg bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao je beskućnike u prenoćištu u Kosnici, a potom i zaposlenike u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba i Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zagrepčani i njihovi gosti Novu godinu su dočekali i na adventskim destinacijama, pa je tako doček bio organiziran na “Fuliranju”, na Oleander terasi hotela Esplanade, na Akademiji likovnih umjetnosti i drugdje.

(Hina)