Zagrebački Zoološki vrt pripremio je tijekom ljetnih školskih praznika “Divlje ljeto”, program za osnovce od završenog drugog do završenog šestog razreda, koji će školarcima pustolovima omogućiti da ZG ZOO i divlje životinje u njemu upoznaju na drugačiji način.

“Divlje ljeto djeci predstavlja jedinstvenu pustolovinu. Omogućuje im da Zoološki vrt upoznaju na drugačiji način nego tijekom uobičajenog posjeta”, izvijestili su iz zagrebačkog ZOO-a te najavili da će svaki dan biti jedinstven.

Osnovci će u blizini životinja učiti o zadivljujućim činjenicama iz životinjskog svijeta te svladavati vještine potrebne istraživačima.

Koristeći mikroskop i izvodeći razne pokuse moći će se pretvoriti u “prave znanstvenike”, doznati kako se životinje orijentiraju u prostoru pa i sami iskušati neke od tih metoda.

Vidjet će i što sve obuhvaća briga za životinje u zoološkom vrtu, a jedna od najdražih aktivnosti bit će priprema poslastica za životinje, najavili su organizatori.

Svaka skupina imat će od 10 do 24 polaznika, a vodit će ih po dva edukatora. Sve to bit će popraćeno igrom i zabavom s vršnjacima.

Program traje po šest sati pet dana – od ponedjeljka do petka pa će roditelji moći izabrati smjenu u kojoj će im djeca pohađati program. Prva je smjena od 8 do 14, a druga od 14 do 20 sati.

Školarcima će tijekom programa biti osiguran sav potreban pribor te ručak i sladoled u restoranu Kod morskog lava.

Upisi u “Divlje ljeto” su u tijeku, a obrazac za prijavu i dodatne informacije su na internetskoj stranici ZOO vrta.