Zagrebački HDZ zatražio je u ponedjeljak prekid koalicije Možemo! i SDP-a čije su predstavnike prozvali da samo čuvaju svoje fotelje.

“U zagrebačkom HDZ-u dosta nam je više nametnute ideologije, smeća, smrada, osoba koje menstruiraju, vukova i ovaca, nesposobnosti, laži i potpunoga amaterizma”, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Mislav Herman.

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, Herman je pozvao da, ako imaju imalo digniteta zaustave taj “cirkus” i prestanu na račun građana samo i isključivo čuvati svoje fotelje.

Čelnik zagrebačkog HDZ-a nazvao je zagrebačku koaliciju ideološkom sektom, ustvrdivši da je u ovom trenutku spašena intervencijom predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Za čelnika SDP-a rekao je da i dalje sanja nekakvu koaliciju na nacionalnoj razini “bez obzira na sve nečistoće koje posljednjih dana šokiraju javnost”.

U zagrebačkom HDZ-u ističu da je iz zapisnika sjednice zagrebačkoga SDP-a vidljivo da je većina članova bila nezadovoljna suradnjom s Možemo! i da ih je čak 17 od 20 bilo za prekid te suradnje dok su za nastavak suradnje bili samo Branko Kolarić, Ivan Račan i Joško Klisović.

Članovi su se žalili da menadžere u Zagrebačkom holdingu imenuje nacionalni SDP u suradnji s Tomaševićem, ali je na kraju iz SDP-a izbačen predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

Očito je da “čudnovata sekta Možemo! laže i manipulira, a na razna upozorenja koalicijskog partnera SDP-a šute i isključuju ih iz daljnjih odluka”, rekao je Herman.

HDZ tvrdi da su materijale za podizanje kredita Zagrebačkog holdinga dostavili tadašnjoj predsjednici skupštinskog Odbora za financije i svojoj koalicijskoj partnerici Dini Vasić noć prije, a zastupnicima devet minuta prije početka sjednice.

Također, nezakonito otpuštaju ljude u Zagrebačkom holdingu i time stvaraju enorman trošak koji će se dogoditi dobivanjem pravomoćnih presuda, dok istovremeno zapošljavaju svoje ljude, na preporuku Grbina, tvrdi zagrebački HDZ.