Advent u Zagrebu je od ove godine bogatiji za još jednu lokaciju – Trg Dražena Petrovića popularna Cibona, koja je domaćin RECI Božiću, održivoj adventskoj lokaciji.

Od 1. prosinca Zagrepčanke i Zagrepčani te njihovi gosti moći će uživati u mirisima i okusima Božića. Sve će, za potpuni adventski ugođaj, biti popraćeno bogatim glazbenim programom i kreativnim DIY radionicama za male i velike, najavljuju iz udruge Priroda za sve, organizatora manifestacije.

Ovo je drugi RECI Božić. Prvi je održan 2019. na Trgu Ante Starčevića, a organizator koncepta je udruga Priroda za sve, koja uz predbožićna događanja, obilje glazbe i božićne specijalitete, naglašavajući i potrebu brige za okoliš.

“Upravo zato i ove godine koristimo povratne božićne čaše i biorazgradivu ambalažu te pazimo na okoliš, a cijeli Trg Dražena Petrovića okitili smo predmetima koji su prvotno imali drugu namjenu”, kažu u udruzi. Bit će to “spoj kreativnosti i mašte s predmetima koji će zasjati u novoj ulozi”, dodaju.

Na lokaciji RECI Božiću kod Cibone bit će postavljeno i najveće reciklirano božićno drvce u Hrvatskoj.

U četvrtak 1. prosinca RECI Božić kod Cibone otvara Sandi Cenov koji će, kako najavljuju organizatori, dodatno zagrijati atmosferu nakon utakmice Hrvatska – Belgija. Svakodnevno do Nove 2023., na pozornici će se izmjenjivati popularna imena hrvatske glazbene estrade

Kroz prosinac će se kod Cibone održavati i plesnjaci, tematski paty, zvjezdani buvljaci, stand up-ovi.

Organizatori kažu da će u tjednu prije Božića svi Zagrepčani kroz “Tjedan hvale vrijedan” moći malim znakom pažnje usrećiti sugrađane slabijeg imovinskog statusa.