Dvadeset OPG-ova, obrta i kućnih radinosti s područja Zagrebačke županije predstavilo se u subotu u Tribunju na Danu Zagrebačke županije.

Na Trgu Škver u starom dijelu Tribunja Dalmaciji i turistima svoje su proizvode izložili OPG Orijana Mikelec iz Dubravice, Sirana Šestak iz Jastrebarskog, OPG Ivica Cesar iz Rugvice, Domaća radinost SuziE Design iz Dugog Sela, OPG Macut Ilija iz Vrbovca, OPG Nikolina Varga iz Pisarovine, Udruga osoba s invaliditetom Srce iz Sv. Ivana Zeline, Domaća radinost Damir Paruž iz Dugog Sela, OPG Buk iz Rugvice, OPG Dobošić iz Dubrave, OPG Ivanićanka iz Kloštar Ivanića, obrt Babett iz Ivanić-Grada, OPG Mario Djedović iz Dugog Sela, OPG Mato Anić iz Ivanić-Grada, Tatamata usluge iz Ivanić-Grada, Domaća radinost Ko.li design iz Šenkovca, OPG Gregorić iz Jastrebarskog, Vina Kos iz Donje Zeline, OPG Grčević iz Pisarovine i Sirana Rajtar iz Vrbovca.

Dan Zg Zup1

Ponudili su vina, kravlje i kozje sireve, likere, med, propolis, pelud, bučino ulje, bučino brašno i koštice, čokoladu s bučinim košticama, voćne pekmeze, sirupe i sokove, svježe bobičasto voće (maline, borovnice, crveni ribizl), zimnicu, ajvar, ljute umake od povrća, svijeće, torbe i ruksake, tradicijske igračke i nakit, heklane dječje igračke, ljuljačke za bebe, platnene dječje pelene, unikatne ručno rađene proizvode od keramike, razne dekoracije i uporabne predmete od prirodnih materijala itd.

Projekt je osmišljen kao potpora malim proizvođačima koji iza sebe imaju teške dvije godine. Upravo stoga su put i kotizacije za izlagače bili besplatni.

Dan ZG Zup3

“Ovo je značajna promocija prije svega, a drago mi je da smo dobili priliku prezentirati našu Zagrebačku  županiju Dalmaciji. Vina Kos već su poznata i dostupna na području Dalmacije, imamo tu velike kupce, ali dobro je uvijek biti prisutan i upoznati ljude s našim proizvodima”, izjavio je jedan od izlagača, poznati vinar Željko Kos iz Donje Zeline.

Dan Zg Zup4

Iza ideje i realizacije stoji tvrtka Smart Cat sa sjedištem u Dugom Selu, partner projekta je Zagrebačka županija, a realizaciju je uvelike pomogla Turistička zajednica Općine Tribunj.

Dan Zg Zup5