Zagrebačka županija osigurala 400.000 kuna za opremu kulturno-umjetničkih udruga

9. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Zagrebačka županija osigurala 400.000 kuna za opremu kulturno-umjetničkih udruga

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL


Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, koja okuplja više od 180 udruga, u ovoj će im godini dodijeliti 400 tisuća kuna za nabavu opreme za rad, a javni poziv za dodjelu potpora otvoren je do 25. studenoga.

Sredstva će se dodjeljivati za kupnju ili izradu čitave ili dijela narodne nošnje, odnosno odijela za nastupe, za kupnju i popravak glazbenog instrumenta, ormara, police, komode ili sl. za pohranu nošnje ili odijela, odnosno za pohranu glazbenih instrumenata itd.

Svaka udruga može podnijeti samo jednu prijavu na javni poziv, a maksimalan iznos potpore po prijavitelju iznosi 20 tisuća kuna. Na javni poziv mogu se prijaviti isključivo udruge koje su članice Zajednice.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrazac zahtjeva nalaze se na stranicama Zagrebačke županije.

Županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga okuplja više od 180 udruga – folkloraše, tamburaše, kazališne amatere, zborske pjevače, plesače, puhačke orkestre… Za sve njih, Zajednica je do sada dodjeljivala potpore za financiranje putnih troškova, budući da su ove godine putovanja ograničena zbog pandemije covid-19, raspisan je javni poziv za sufinanciranje nabave opreme. (Hina)

Facebook Comments