Izvještajnu sjednicu održao je Klub veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Klub okuplja vatrogasce s najmanje 30 godina vatrogasnoga staže i više od 60 godina života, njih oko 150.

„Biti vatrogasac velika je čast! Zadovoljstvo je pomagati drugima u nevolji. Lijepo je biti vatrogasni veteran, ali istovremeno i tužno jer godine čine svoje… No, ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoj doprinos dobrovoljnim vatrogasnim društvima i vatrogasnim zajednicama“, rekao je Josip Gerjević, predsjednik Kluba veterana.

vatrogasni_veterani_191122_autor_fotografije_drazen_kopac__4.jpg__648x432_q85_subsampling-2

U ime Zagrebačke županije skupštini je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović. Rekla je da je vatrogastvo baština i obitelj, a ljubav prema vatrogasnom pozivu koju su veterani prenijeli na mlađe naraštaje nemjerljiva.

„Zagrebačka županija ima najviše vatrogasaca u državi. Ponosni smo na naše DVD-ove i profesionalne postrojbe, na one koji su uvijek spremni pomoći. I zato dodatno financiramo programe vatrogasaca, posebno održavanje njihovih domova, nabavu opreme i rad s mladima“, rekla je Glasnović.

vatrogasni_veterani_191122_autor_fotografije_drazen_kopac__8.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Zahvalivši na svemu što su učinili za vatrogastvo, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, rekao je da vatrogastvo u županiji ima bogatu povijest.

„Vi ste utrli taj put, naša je dužnost nastaviti ga“, rekao je Povrlišek, dodavši da su vatrogasci Zagrebačke županije najjači i najbolji u državi i da je obveza takvima i ostati.