Zagreb: Prva utrka Adria Drift serije u nedjelju, 24. travnja

Prva utrka Adria Drift serije održat će se u Zagrebu u nedjelju, 24. travnja, na ORYX Centru za sigurnu vožnju, priopćili su u ponedjeljak organizatori.

Druga sezona Adria Drift Serije započet će s “RD1­ KICK OFF-om” u hrvatskoj “kući drifta”, Oryx Centru u Zagrebu, gdje se u nedjelju od 10 sati mogu očekivati žestoke borbe među drifterima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Italije.

Spektakl će biti održan na među drifterskim entuzijastima dobro poznatoj lokaciji, gdje natjecatelji započinju drift brzim lijevim zavojem koji se zatvara što je bliži kraju, praćen desnim, još zatvorenijim zavojem koji se nastavlja dvostrukim S-om.
Konfiguracija staze same utrke osigurat će cijeli niz napetih momenata i tijesnih, tzv. tvrdih twin borbi, najavljuju organizatori.

U manjoj verziju drifta, ­RC Driftu, majstori radio-upravljanih vozila u razmjeru 1:10 natjecat će se na stazi u umanjenome mjerilu. Također će biti organizirana izložba uređenih/”tuniranih” vozila pod imenom Show’n’Shine. Sjajno polirana vozila, u čije je uređenje uloženo često više sredstava nego što stoje ona sama, natjecat će se u nekoliko kategorija.

Posjetitelji željni adrenalinskoga doživljaja moći će se voziti s jednim od majstora drift-vožnje, a u Drift Taxiju moći će vrištati glasno koliko im se hoće, a ipak biti nadglasani od vrištećih i škripećih autoguma, poručuju organizatori auto-spektakla.

adria drift1 adria drift2 adria drift3 adria drift4 adria drift5

prigorski.hr/Hina/fah