Povremeni hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić (ATP – 358.) svladao je u ponedjeljak u posljednjem kolu kvalifikacija Turčina Yankija Enela (ATP – 390.) sa 6-4, 6-4 i izborio plasman u glavni turnir ATP Challengera Zagreb Open.

Serdarušić je suparniku po jednom oduzeo servis u svakom setu i spasio svih sedam prilika za ‘break’ koje je imao turski tenisač.

“Bio sam dosta solidan, konstantan cijeli meč na servisu. Bila je to solidna predstava”, rekao je Serdarušić.

Ime suparnika u prvom kolu glavnog turnira, 27-godišnji Serdarušić će doznati po završetku svih kvalifikacijskih mečeva.

“Ako igram dobro, znam da mogu pobijediti svakoga na ovom turniru. Ne brinem se, to su sve igrači s kojima sam proveo dugi niz godina na Touru”, zaključio je Serdarušić koji će nastupiti i u turniru parova sa Slovencem Blažom Rolom, s kojim je prošle godine na umaškom ATP turniru osvojio pobjednički trofej.

U ponedjeljak su na rasporedu i prvi mečevi glavnog turnira, a domaćim ljubiteljima tenisa će najzanimljiviji biti dvoboj koji bi trebao započeti oko 15 sati na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati, a u kojem će 18-godišnji hrvatski reprezentativac Dino Prižmić (ATP – 204.) igrati protiv Tunižanina Aziza Dougaza (ATP – 233.).

ZAGREB OPEN, kvalifikacije – 2. kolo

Nino Serdarušić (HRV/6) – Yanki Enel (Tur/12) 6-4, 6-4