Festival elektronske glazbe Let The Music Be Free (LMF) održat će se od 15. do 17. lipnja na Jarunu, a na četiri impozantne pozornice na zagrebačkom jezeru prodefilirat će više od 70 inozemnih i domaćih D.J-eva, objavio je organizator festivala.

U Zagrebu će prvi put nastupiti trance trio Above & Beyond, koji čine Finac Paavo Siljamaki, Englez Jono Grant I Irac Tony McGuiness. Profesionalni DJ-I poznati su kao suradnici Madonne I Radioheada, čije su hitove remiksirali, a mogu se pohvaliti i time da je njihov hit “Buzz” osvojio svemir. Na listi najpopularnijih svjetskih DJ-a ovaj trojac zauzeo je 16. mjesto dok su u Velikoj Britaniji na visokom četvrtom.

Fanove elektronske glazbe oduševit će dolazak Adama Beyera. Taj 46-godišnji Šveđanin karijeru je započeo kao prodavač, no ubrzo je taj posao zamijenio s onim D.J-a pa je danas među 30 najpopularnijih. Također na švedskoj radio postaji vodi show Drum Code Live, a sluša ga više od 11 milijuna ljudi.

Publiku ima i atraktivna Anfisa Letyago. Rođena u gradiću u Sibiru, gdje noć traje devet mjeseci, s 19 godina seli se u Italiju gdje započinje uspješnu karijeru, a na tom putu pomogao joj je mentor, legendarni Carl Cox.

Dolazak na treće izdanje LMF-a potvrdio je i John Summit. Amerikanac, trenutačno 13. na listi najpopularnijih DJ-a do 28 godina ponosan je vlasnik hita Deep End Sidepiece Remix, kojeg je do sada poslušalo više od 56 milijuna ljudi na Spotifyju.

Britanski duo CamelPhat na sceni je 19 godina, a mnogi ih pamte po hitu Cola, koji je 2017. bio jedan od najslušanijih singlova.

Svjetski poznate hitove ima i Bugarin Stan Kolev, koji je karijeru započeo 1996., a na putu prema vrhu pomoglo je to što su se njegove pjesme koristile kao glazbena podloga u reklamama luksuznih automobila.

Na LMF vraćaju se i neka dobro poznata imena poput ukrajinskog ARTBAT-a, Cerclea kao i DJ Claptonea. Popularni Nijemac može se pohvaliti činjenicom da je uvršten u deset najboljih svjetskih DJ-a, a nastupao je na festivalu Tommorowland te u najpoznatijem klubu na Ibizi “Pachi”.

Od premijernog izdanja u Las Vegasu 2019. i prvog zagrebačkog 2021. godine, LMF festival postao je prepoznatljivo ime na svjetskoj sceni. Cilj LMF-a je promovirati različite žanrove u elektronskoj glazbi stoga se svake godine trudimo dovesti najbolje svjetske D.J-e. Na Jarunu će nastupiti više od 70 glazbenika što će biti izvrsna uvertira u nadolazeću ljetnu sezonu u Zagrebu, kažu organizatori festivala.