Peti po redu festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest održat će se od 11. do 14 veljače na Trgu bana Jelačića, a na njemu će se predstaviti najbolji od hrvatskih i svjetskih proizvođača top popularnog napitka i ukusne slastice.

Brojni hrvatski i inozemni proizvođači tijekom četiri dana festivala predstavit će kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.

Posjetitelji festivala moći će premijerno na hrvatskom tržištu uživati u kavama poznatog bečkog brenda kave Helmut Sacher, iz grupacije poznate Sacher torte. U vinatage cafe kombiju izvan šatora moći će popiti kavu i pronaći nešto za poklon za Valentinovo.

Na Barcafféovom štandu svi posjetitelji imat će priliku probati savršeni espresso, okušati se u latte artu te uživati uz koktele od kave.
U vinotekama Vivat fina vina za vrijeme trajanja festivala odvijat će se prigodna degustacija i prodaja odabranih vina u idealnom spoju s Nadalina čokoladama.

Hoteli Dubrovnik, Sheraton i Westin ponudit će prigodne coffee & choco menije u svojim restoranima i barovima.
U četvrtak, 11. veljače, Marinko Biškić i Nadalina predstavit će priču od zrna kakaovca do gotove čokolade – cijeli proces proizvodnje ispričan na način jednog pankera i ozbiljnog chocolatiera. Bit će predstavljen i putopis Ivane Orešić pod nazivom “Kava – crno zlato jugoistočne Azije”.
U petak, 12. veljače, književnica Julijana Matanović uz kavu će pričati priče o kavi i predstaviti svoju knjigu “I na početku i na kraju bijaše kava”. O psihološkom utjecaju čokolade i kave, kao i njihovim posljedicama, ljubitelji će moći saznati na prezentaciji psihologinje Vanje Varge iz Centra za kulturu prehrane.
Subota, 13. veljače, rezervirana je za zabavu i umjetnost, pa će tako u festivalskom paviljonu jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Dragica Lukin raditi skulpture od čokolade.
U nedjelju, 14. veljače u suradnji s portalom Djeca.hr bit će organizirane kulinarske i kreativne radionice za djecu. U suradnji sa tvrtkom Mlinar koja je donirala tortu od 15 metara bit će organizirana zajednička akcija prodaje torte u humanitarne svrhe.
(Hina)

fah