Obilne padaline i aktivacija klizišta uzrokovala je probleme u prometu na području Krapinsko-zagorske županije, a voda je odnijela i pješački drveni most u Donjoj Stubici.

Prema informacijama iz tamošnje Županijske uprave za ceste zbog aktivacije novonastalog klizišta Globočec u duljini od otprilike 50 metara cesta je zatvorena za promet svih vozila.

Riječ je o županijskoj cesti Ž2221 između Marije Bistrice i Zagrebačke županije. Osiguran je i obilazni pravac za vozila do pet tona Gornje Orešje – Jertovec – Konjščina – Sušobreg – Poljanica Bistrička – Marija Bistrica i obratno.

Obilazni pravac za teretna vozila mase veće od pet tona ukupne mase je državna cesta D540, državna cesta D24 i državna cesta D29 na relaciji Bedenica – Konjščina – Zlatar Bistrica – Marija Bistrica.

Velika količina padalina odnijela drveni most u Donjoj Stubici. Riječ je o privremenom drvenom mostu za pješake, a koji je privremeno rješenje jer se na toj lokaciji radi novi most.

Mještani na društvenim mrežama objavljuju fotografije i informacije s terena. Prema tim informacijama dio ceste koji povezuje Andraševca i Oroslavja je pod vodom i promet je trenutno u prekidu.

Pojedini dijelovi Krapine imaju problema u opskrbi s električnom energijom. Naime, zbog jakog vjetra srušeno je nekoliko stabala koja su prilikom pada potrgala električne vodove. Ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove.