Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač pravomoćno je oslobođen optužbi da je prijetio županu Zadarske županije Božidaru Longinu (HDZ), izvijestio je u utorak glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Davor Dubravica.

Županijski sud u Varaždinu, odlučujući u povodu žalbe Općinskoga državnog odvjetništva u Zadru u predmetu koji se vodio protiv Marka Pupića Bakrača zbog kaznenog djela prijetnje, odbio je žalbu državnog odvjetnika kao neosnovanu i potvrdio oslobađajuću prvostupanjsku presudu Općinskoga suda u Zadru od 27. listopada 2022.

Obrazlažući odluku, viši sud utvrdio je da objava na Facebooku „Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj“ predstavlja u najmanju ruku neprimjerenu objavu, ali niti iz jednog dokaza provedenog tijekom postupka ne proizlazi da bi te riječi predstavljale prijetnju prema žrtvi Božidaru Longinu.

Stoga je, navodi se u priopćenju, prvostupanjski sud s pravom utvrdio da Marko Pupić Bakrač nije imao namjeru nikome prijetiti, pa tako ni Božidaru Longinu te je Općinski sud u Zadru pravilno postupio kad je okrivljenika oslobodio od optužbe.

Županijskoga vijećnika Marka Pupić Bakrač teretio se da je 8. listopada 2020. na svom Facebook profilu objavio sporni sadržaj koji su župan Longin i zadarsko Općinsko državno odvjetništvo okarakterizirali kao prijetnju.

Prije dvije godine sutkinja Općinskoga suda u Zadru Ksenija Bratković donijela je oslobađajuću presudu u postupku protiv Marka Pupića Bakrača.