Zabranjeno pušenje na krilima najnovijeg albuma “Karamba!” vraća se u Boogaloo Club nakon četiri i pol godine, koncert će održati u petak, 31. ožujka, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Do danas je Pušenje objavilo 12 albuma, a ovom će prilikom promovirati posljednji od njih, dvostruki album “Karamba!”, koji je svjetlo dana ugledao početkom lipnja 2022. S njega su već izbacili spotove za pjesme “Korona hit pozitivan” i “Ekrem”, dok je “Ispod radara” u eter pušten početkom godine.

Osim novog albuma na repertoaru će biti svi hitovi Pušenja poput „Zenica Blues“, „Šeki Is On The Road Again“, „Djevojčice Kojima Miriše Koža“, „Dok Čekaš Sabah Sa Šejtanom“, „Balada O Pišonji i Žugi“, „Guzonjin Sin“, „Neću Da Budem Švabo“, „Nedelja Kad Je Otišo Hase“, “Bos ili hažija”, “Jugo 45”, “Fikreta”, „Pos’o, kuća, birtija“, „Možeš imat’ moje tijelo“….

Zabranjeno pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan “garage” bend sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku Drugu gimnaziju i dijelili Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo.

Top lista nadrealista, Novi primitivizam, Das ist Walter, Crko Maršal, samo su neki od općekulturnih pojmova koja se vežu uz ovaj bend, a refrene njihovih bezbrojnih hitova pjeva nekoliko generacija s prostora ex-Yu.