NK Mladost iz Zaboka od ponedjeljka ima novi teren s umjetnom travom i rasvjetom, investicija je vrijedna gotovo milijun eura, a na službeno otvorenje stigao je i predsjednik RH Zoran Milanović.

Riječ je o investiciji od gotovo milijun eura od čega je, prema riječima gradonačelnika Zaboka Ivan Hanžeka, Grad osigurao 4 milijuna kuna odnosno 530 tisuća eura. HNS je dodao 260 tisuća eura za umjetnu travu i njeno postavljanje. Ostatak sredstava osiguran je kroz donacije i sponzorstva.

Nakon otvorenja župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, naglasio je kako danas bez kvalitetne sportske infrastrukture teško se može mlade motivirati za bavljenje sportom što Grad Zabok, što se tiče nogometa, sada ima.

“Ovo je danas veliki dan jer nakon Krapine, Zabok je drugo središte koje je dobilo teren s umjetnom travom. Vjerujem da je ovo poticaj i drugim jedinicama lokalne samouprave da to naprave u svojim sredinama”, kazao je župan.

Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko znači dolazak predsjednika Milanovića, Kolar je rekao da je to otvorena podrška suradnji jedinica lokalne samouprave i HNS-a koji zajednički ulažu u takve terene.

“Stvaraju se uvjeti za jake omladinske škole a to je ključ jer bez jake omladinske škole ne može biti ni jakog prvog sastava”, ustvrdio je Kolar.

Predsjednik Milanović županu Kolaru otkrio je kako je zadnji puta igrao u Zaboku kada je bio puno mlađi te da je njegova momčad doživjela poraz 2:1.