Proljetna akcija čišćenja otpada na Medvednici održat će se u subotu od 9 do 14 sati na više lokacija, a sudjelovat će veliki broj planinara i udruga, doznaje se u četvrtak u Javnoj ustanovi Park prirode Medvednica.

Akcija će se održati na četiri lokacije – Talani, Vila Rebar, Zelena magistrala (Rampa za Slap Sopot, Ponikve) i Sveti Matej na području Parka u Krapinsko-zagorskoj županiji.

“Uklanjanjem i zbrinjavanjem otpada pridonijet ćemo podizanju svijesti i pozitivnom odnosu prema našem Parku kao što činimo kontinuirano dugi niz godina. Zajedno možemo doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu, očuvanju bioraznolikosti, te većem zadovoljstvu posjetitelja Medvednice”, poručila je ravnateljica ustanove Marina Popijač.

Ovoga tjedna je u suradnji s Hrvatskim šumama očišćeno više lokacija kako bi ih se pripremilo za efikasniji odvoz otpada a to su Vejalnica, Područje kod Pustakove ulice, Gornje Vrapče, ulaz na stazu za Ferendol i Mali potok.

Akcija čišćenja Medvednice odvija se svakog proljeća u partnerstvu sa Hrvatskim šumama  Hrvatskim šumarskim društvom, Gradom Zagrebom, poduzećem Čistoća i Općinom Gornja Stubica.