Za ubojstvo dvije žene Mercedesom na Ilici Kameničkom četiri i pol godine zatvora

17. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Za ubojstvo dvije žene Mercedesom na Ilici Kameničkom četiri i pol godine zatvora

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL


Marin Kamenički (23) koji je u kolovozu 2018. usmrtio dvije žene jureći u sportskom Mercedesu Ilicom gotovo 200 kilometara na sat nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, a nakon izvršenja kazne neće smjeti voziti još pet godina.

Neravomoćnu presudu u utorak je objavila sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Irena Kvaternik nakon suđenja iza zatvorenih vrata dovršenog u svega sedam dana.

Optužnica tereti Kameničkog da je 23. kolovoza 2018. u 21,10 sati upravljao mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada. Tada se kretao brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina ograničena na 50 kilometra na sat. Došavši do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor na upravljačem i udario u rubni kamen te se zarotirao prešavši u drugi smjer.

U nekontroliranom kretanju svojim vozilom je udario u opel astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, a koja je poginula do dolaska hitne pomoći. U sudaru je poginula i Laura Stelio koja se nalazila na suvozačkom sjedalu mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario renault clio koji se kretao Ilicom u smjeru istoka. (Hina)

Facebook Comments