Kako bi se maturanti što bolje pripremili za polaganje državne mature, Grad Križevci i ove će godine svim maturantima, kako onima koji pohađaju srednje škole u Križevcima, tako i onima  koji pohađaju srednju školu van Križevaca, a imaju prebivalište u Križevcima, omogućiti besplatno korištenje aplikacije E-Priprema.

Riječ je o aplikaciji koja stimulira državnu maturu, do sada ju je koristilo više od 25000 maturanata s područja cijele Hrvatske, a nudi mogućnost interaktivnih kvizova, interaktivne osobne statistike koja nudi prikaz osobnog napretka kroz evidenciju postotka svih riješenih ispita, uspoređivanje rezultata s ostalim korisnicima aplikacije i još brojne mogućnosti u svrhu što bolje pripreme.

Za pristup aplikaciji svi zainteresirani maturanti trebaju ispuniti obrazac prijave za korištenje ove aplikacije koji se nalazi na http://www.krizevci.hr i poslati ga na e-mail adresu [email protected] do 29. ožujka. Aplikacija se može koristiti neograničeno do 31. kolovoza 2023.

Grad Križevci financira ovu aplikaciju s 2.700,00 eura, a sve kako bi maturantima, te u  konačnici i samim roditeljima, olakšao pripreme za državnu maturu budući da one znaju značajno financijski opteretiti obiteljski budžet.