U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je u subotu, 26. studenog Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u Shopping centru Supernova prikupljeno je 160 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 36 higijenskih potrepština.

Volonterke su kupcima od 9 do 13 sati dijelile letke s popisom potrebnih artikala te preuzimale brašno, tjesteninu, šećer, sol, različite konzerve i druge donacije.

Ako niste stigli ostaviti neki prehrambeni ili higijenski proizvod u kolicima naših volonterki, a želite pomoći potrebitim sugrađanima, donacije možete donijeti u koprivnički Crveni križ u Ulici braće Radića 7 radnim danom od 7 do 15 sati.

Želite li pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Naravno, pomoći možete i volontiranjem.

Među volonterkama na akciji u Supernovoj i ovaj put su bile umirovljenice uključene u projekt Volonter penzioner. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.