Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno čak 180 kilograma hrane

7. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno čak 180 kilograma hrane


Iznimno uspješna je bila akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u ponedjeljak, 7. svibnja u Robnom centru KTC u Koprivnici. U četiri sata, koliko je trajala akcija, građani su u kolicima naših volonterki ostavili oko 180 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i četiri komada higijenskih potrepština.

Kao i inače na ovakvim akcijama, na ulazu u KTC volonteri su kupcima dijelili letke s popisom proizvoda potrebnih u Socijalnoj samoposluzi te preuzimali donacije. A ovaj put volontirale su majka i kći. Iznimno nas veseli da se plemenitost pomaganja drugima prenosi u obiteljima, a ta je međugeneracijska suradnja ujedno urodila odličnim rezultatom ove akcije.

Svima koji su sudjelovali u akcijama prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za Socijalnu samoposlugu ili će to učiniti, zahvaljujemo na velikodušnosti i darežljivosti.

Među volonterima koji su prikupljali donacija u Robnom centru KTC u Koprivnici i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Facebook Comments