U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo u Robnom centru KTC u Koprivnici u ponedjeljak, 7. ožujka, građani su donirali 184 kilogram različitih prehrambenih namirnica i 28 komada higijenskih potrepština.

Volonteri su kupcima dijelili letke s popisom proizvoda za Socijalnu samoposlugu i preuzimali donacije. Građani su se odazvali pozivu i zahvaljujući donacijama prikupljenima u Robnom centru KTC u idućim danima će se pripremiti paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za sugrađane koji su u potrebi.

Među volonterima koji prikupljaju donacija su umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Svoje donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7, a ako želite pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.