Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu, 18. ožujka u Shopping centru Supernova akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu. Građani su donirali 302 različita prehrambena proizvoda ukupne težine 228,5 kilograma, te 51 proizvod za higijenu.

U prikupljanju u Supernovoj sudjelovale su volonterke Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, članica Kluba Volonter penzioner. Kupcima su dijelile letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimale donacije. Zahvaljujući ovakvim akcijama i ostalim donacijama svakog tjedna mogu se pripremiti humanitarni paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za sugrađane u potrebi.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.